Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Espectacles Barcelona Districte Cultural)

Alhayat o la suma dels dies
Logo de l'activitat Alhayat o la suma dels dies

Divendres de 19:00 a 20:20

29 d'octubre de 2021

Espai: Sala d'Actes

Artista: La Viciosa

Tres personatges i l'espera. L'eterna espera que pateixen els milers de refugiats després d'haver fet el viatge més llarg i difícil de les seves vides. L'espera eterna, sense informació, en un camp de refugiats.

La Júlia, voluntària, arriba a un camp de refugiats a Grècia i coneix en Hadi, un refugiat sirià. Comencen a comunicar-se amb una pissarra: paraules i dibuixos. Mig en català, mig en anglès, mig en àrab. S'entenen com si fossin amics de tota la vida. A aquesta complicitat s'hi afegeix la Samura, la germana d'en Hadi. La passió que comparteixen per la literatura es materialitza en un projecte per construir una biblioteca al camp.

Però construir una biblioteca enmig del no-res no és fàcil, necessitaran la col·laboració de totes les persones del camp –voluntaris, gestors i refugiats–, però els uns i els altres fa massa temps que no s'escolten.

Alhayat està inspirada en fets reals: d'una banda, la construcció de la biblioteca que va tenir lloc al camp de Lagadikia (Salònica, Grècia) l'estiu del 2016 i, de l'altra, l'experiència personal com a voluntàries de part de l'equip artístic d'Alhayat.

La peça parla de tot allò que passa mentre no es fa res: les converses, els jocs, els desitjos i les il·lusions. La por. La impotència i la incertesa. Però sobretot, de l'amistat i de persones que busquen la manera de fugir d'un lloc que només existeix per als que l'habiten.

L'espectacle ha rebut el Premi Nova Veu 2021 en els XXIII premis de la Crítica. 
 

LA CRÍTICA HA ESCRIT:

'El mèrit d'obres com Alhayat és el fet d'haver creat un espectacle amb una enorme veritat teatral a partir d'uns fets que són importants, perquè marquen el batec del temps en què vivim.'
(ISAIAS FANLO, NÚVOL)
https://www.nuvol.com/teatre-i-dansa/teatre/alhayat-i-les-histories-del-...

“Potser el teatre realment necessari és com el que fa La Viciosa: històries que et captiven i que, sense forçar-te, t'obliguen a mirar la veritat als ulls.”
(NIL MARTÍN, NOVAVEU)
https://novaveu.recomana.cat/on-la-vida-es 

'Alhayat o la suma dels dies és un cant a la humanitat, a la cultura, a la sensibilitat. És un intent de recordar-nos que, darrere tota catàstrofe, hi ha persones intentant sobreviure sense perdre la dignitat malgrat un sistema inhumà i insensible que només és bo sostenint-se a si mateix. Un muntatge petit de mida, però gran en talent que val molt la pena.'
(GEMA MORALEDA, SOMNIS DE TEATRE)
http://somnisdeteatre.com/alhayat-o-la-suma-dels-dies/?fbclid=IwAR1ziHKD...

'Por, avorriment, desesperança, dolor, tristesa, amistat, alegria, concentrats en un text que busca que l'espectador es deixi portar com si escoltés un conte.'
(JUAN CARLOS OLIVARES, TIME OUT)
https://www.timeout.cat/barcelona/ca/teatre/alhayat-o-la-suma-dels-dies 
 

Preu: Gratuït

Divendres
29/10/2021

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC DE BARÓ DE VIVER

Quito, 8-10
08030 Barcelona
932 565 097
info@ccbarodeviver.cat

Logo Miram Cloud